Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ommen

Snel online energie vergelijken in Ommen? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Vattenfall en Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Ommen prijstechnisch het meest interessant is. Tevens bekijk je op onze website waardevolle info over thema’s zoals leveranciers en slimme thermostaten. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ommen (www.ommen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,725
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,220
Gemiddeld verbruik: 1.485 m3 en 3.080 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Ommen?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Ommen. Dat loopt van Delta tot Engie, de keuze is reusachtig groot. In mei 2024 kun je kiezen uit circa 55 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ommen is voor jouw verbruik? Voer vlug de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Via de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ommen, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties in de tarievenvergelijker bekijk je moeiteloos een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ommen

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Online account
 • Greenchoice: Online inzicht in verbruik
 • Budget Energie: Aantrekkelijke korting
 • NLE: Hoge welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Oxxio: Ook modelcontracten
 • Pure energie: Hoge welkomstbonus
 • Powerpeers: Altijd bereikbaar
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Ommen betreft Enexis. Tevens neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Ommen hoort bij gasregio 4, 8. Dat betekent een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Ommen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Ommen
 • Netnummer: 0529
 • Bewoners: 17696
 • Postcodegebied: 7731
 • Wijk: Ommen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,725
 • Stroomtarief kwh: €0,220
 • Gem. gasverbruik: 1.485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.080 kWh
energie-vergelijken-ommen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ommen is dat gemiddeld 1.485 m3 en 3.080 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans is het slim om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Van elk abonnement tref jij details over herkomst energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ommen, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.greenchoice.nl + www.cleanenergy.nl. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Ommen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €260 winst geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl lees je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ommen. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ommen. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Energiedirect, Pure Energie of natuurlijk Qwint. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.innovaenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ommen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ommen en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ommen

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Ommen. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan een filter voor “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Ommen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Ommen bestaan er vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7730, 7731, 7732. In wijk Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen kan je soms relatief goedkoop meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Pure Energie overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente