Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hardenberg

Eenvoudig energie vergelijken in Hardenberg? Via deze website doorzoek je supersnel alle interessante leveranciers zoals GreenChoice & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Hardenberg voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je op deze website bruikbare informatie over thema’s zoals verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hardenberg (www.hardenberg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,718
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,213
Gemiddeld verbruik: 1.515 m3 en 3.173 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 385,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hardenberg?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Hardenberg. Dat gaat van Delta tot Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 45 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke energiebedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hardenberg is voor jouw situatie? Geef gelijk jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hardenberg, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hardenberg

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Energiedirect.nl: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Engie: Scherpe cashback
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de onkosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Hardenberg betreft Enexis. Daarnaast neemt de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Hardenberg maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dit houdt in een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Hardenberg

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Hardenberg
 • Regionummer: 0523
 • Aantal inwoners: 59687
 • Hoofdpostcode: 7771
 • Veel gezochte wijk: Ane

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,718
 • Stroomtarief kwh: €0,213
 • Gem. gasverbruik: 1.515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.173 kWh
energie-vergelijken-hardenberg

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Hardenberg gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.515 m3 en 3.173 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Meestal loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle interessante energiebedrijven. Van alle abonnementen lees jij voorwaarden aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hardenberg, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.vandebron.nl of www.hvcgroep.nl. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hardenberg


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €290 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaaradvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hardenberg. Daarna ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Hardenberg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Oxxio, Budget Energie of natuurlijk HVC. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hardenberg vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hardenberg en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Hardenberg

De meeste maatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Hardenberg. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit Nederland”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Hardenberg vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Hardenberg kennen we verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7770, 7771, 7772, 7773. In de buurt van wijk Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk info van NLE afsluiten in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente