Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Doornspijk

Snel energie vergelijken in Doornspijk? Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle grote maatschappijen als Vattenfall en Oxxio. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Doornspijk prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je op deze website praktische info over onderwerpen als overstappen en duurzame verwarmingsbronnen. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Elburg (www.elburg.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7551
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2454
Gemiddeld verbruik: 1.480 m3 en 3.040 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 205,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn populaire energieleveranciers in Doornspijk?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Doornspijk. Van NLE tot een speler als Oxxio, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 40 aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Doornspijk is op dit moment? Vul snel jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Doornspijk, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in de energievergelijker check je probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Doornspijk

 • Vattenfall: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Hoge overstapkorting
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Aantrekkelijke cashback
 • Budget Energie: Aantrekkelijke korting
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Duidelijke website
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Scherpe korting
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen oktober 2021)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder in Doornspijk betreft Liander. Tevens heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Elburg valt in de gasregio 1. Dat betekent een bijdrage van €0,00518 per M3.

Facts and figures Doornspijk

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Elburg
 • (Regio) nummer: 0525
 • Inwoners: 22929
 • Hoofdpostcode: 8085
 • Populaire wijk: Elburg

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7551
 • Stroomtarief kwh: €0,2454
 • Gem. gasverbruik: 1.480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.040 kWh
energie-vergelijken-doornspijk

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Doornspijk bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.480 m3 en 3.040 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Van ieder contract achterhaal jij info zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Doornspijk, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieder tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Denk aan www.powerpeers.nl of natuurlijk www.fenor.nl. Jouw nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Doornspijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan ruim €350 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigtip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Doornspijk. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Doornspijk. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de toekomstige energie-aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare maatschappij. Denk aan Engie, Vandebron of Vrijopnaam. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). De betreffende energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.mainenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Doornspijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Doornspijk en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Doornspijk

Bijna alle leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Doornspijk. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Doornspijk vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Elburg zijn er steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8085. In de buurt van wijk Elburg, Wijk 02, Doornspijk kan je soms vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Gelderland energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Oxxio abonnementen.