Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken t Harde

Snel energie vergelijken in t Harde? Met behulp van deze website ontdek je snel en simpel alle erkende leveranciers als Vattenfall en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in t Harde voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je via onze vergelijker handige info over thema’s als o.a. tarieven en vaste of variabele tarieven. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Elburg (www.elburg.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7550
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2453
Gemiddeld verbruik: 1.465 m3 en 3.010 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 370,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gasWat zijn populaire energieleveranciers in t Harde?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in t Harde. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot bijvoorbeeld Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 60 organisaties. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in t Harde is? Voer direct de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Met behulp van de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van t Harde, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filteren in de prijzenvergelijker zoeken jullie gemakkelijk een energieproduct dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in t Harde

 • Vattenfall: Verschillende termijnen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Zon, wind, water en biomassa
 • Budget Energie: Klantenservice krijgt een 8,1
 • NLE: Uitstekende klantenservice
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Denkt met jou mee over energie
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Powerpeers: Altijd bereikbaar
 • Delta: Online grip op je kosten

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen oktober 2021)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder in t Harde heet Liander. Ook gebruikt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Elburg vinden we terug in gasregio 1. Dit komt overeen met een toeslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens t Harde

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Elburg
 • Netnummer: 0525
 • Bewoners: 22929
 • Postcodegebied: 8084
 • Populaire wijk: Elburg

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7550
 • Stroomtarief kwh: €0,2453
 • Gem. gasverbruik: 1.465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.010 kWh
energie-vergelijken-t-harde

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In t Harde ligt dit gemiddeld op 1.465 m3 & 3.010 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In de regel kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk pakket zie je specificaties aangaande soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in t Harde, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.powerpeers.nl + www.huismerkenergie.nl. De nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in t Harde


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan ruim €355 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktische tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in t Harde. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor t Harde. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Budget Energie en ook E-on. Vervolgens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van Energiehunter.nl vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.qwint.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven t Harde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in t Harde en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in t Harde

Tal van energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in t Harde. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in t Harde vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Elburg zien we diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8084. Als bewoner van wijk Elburg, Wijk 02, Doornspijk kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Gelderland energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Engie abonnementen.