Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Belt-Schutsloot

Zonder problemen energie vergelijken in Belt-Schutsloot? Aan de hand van de Energiehunter check je gemakkelijk alle grote energie aanbieders als Essent en Energiedirect. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Belt-Schutsloot de laagste prijs biedt. Verder verzamel je via de Energiehunter praktische informatie over topics als bijv. overstappen en info over duurzame energie. Tevens vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7298
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2335
Gemiddeld verbruik:1.515 m3 en 3.173 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 240,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Belt-Schutsloot?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Belt-Schutsloot. Dit loopt van GreenChoice tot en met Engie, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 50 leveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Belt-Schutsloot is? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energietarievenvergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Belt-Schutsloot, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de tool detecteert men simpel en snel een contract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Belt-Schutsloot

 • Nuon: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Inzicht & besparen
 • Greenchoice: Eigen account
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Energiedirect.nl: Korting voor trouwe klanten
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Exclusieve aanbiedingen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2020)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Belt-Schutsloot betreft Enexis. Daarbij heeft de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Steenwijkerland vinden we terug in gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Belt-Schutsloot

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Regionummer: 038
 • Inwoners: 43333
 • Centrale postcode: 8066
 • Lokale wijk: Stad-Steenwijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7298
 • Stroomtarief kwh: €0,2335
 • Gem. gasverbruik: 1.515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.173 kWh
energie-vergelijken-belt-schutsloot

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Belt-Schutsloot is dat gemiddeld 1.515 m3 plus 3.173 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder pakket bekijk je informatie aangaande soort energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Belt-Schutsloot, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.nuon.nl of natuurlijk energie.vanons.org. De door jou gekozen energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Belt-Schutsloot


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan in sommige gevallen wel €305 besparen. Maar, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Belt-Schutsloot. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Belt-Schutsloot. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert de nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Essent, NLE of natuurlijk Energie VanOns. Ook beslis je over de startdatum van het abonnement. De betreffende energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.nle.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Belt-Schutsloot vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Belt-Schutsloot en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Belt-Schutsloot

Tal van bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Belt-Schutsloot. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Belt-Schutsloot vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Steenwijkerland bestaan er diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8066. In wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je wellicht vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk info van Essent prijzen.