Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vierhouten

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vierhouten? Via deze website vergelijk je overzichtelijk alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Delta & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Vierhouten de laagste prijs biedt. Tevens lees je op deze pagina bruikbare informatie over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nunspeet (www.nunspeet.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2021€0,7547
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2021€0,2450
Gemiddeld verbruik: 1.421 m3 en 2.918 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 250,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWelke energieleveranciers zijn er in Vierhouten?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vierhouten. Dat gaat van Delta tot Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 55 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vierhouten is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Vierhouten, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de tarievenvergelijker checken jullie gemakkelijk een abonnement dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vierhouten

 • Vattenfall: Vaste energieprijzen
 • Essent: Inzicht in verbruik
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Hoge korting
 • NLE: Online account
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Aantrekkelijke korting
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Hoge korting
 • Powerpeers: Altijd bereikbaar
 • Delta: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen oktober 2021)

De condities van organisaties en de kosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Vierhouten betreft Liander. Tevens gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Nunspeet hoort bij gasregio 1. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Vierhouten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Nunspeet
 • (Regio) nummer: 0577
 • Inwoners: 26835
 • Centrale postcode: 8076
 • Lokale wijk: Nunspeet

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7547
 • Stroomtarief kwh: €0,2450
 • Gem. gasverbruik: 1.421 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.918 kWh
energie-vergelijken-vierhouten

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Vierhouten ligt dat gemiddeld op circa 1.421 m3 en 2.918 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten tref je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vierhouten, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.eneco.nl en www.qwint.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vierhouten


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2021 kan ruim €395 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Vierhouten. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in oktober 2021 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Vierhouten. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt je geselecteerde energie-organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Powerpeers en Leon energie. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.greenchoice.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Vierhouten vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vierhouten en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Vierhouten

De meeste aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Vierhouten. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Vierhouten vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Nunspeet zien we nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8076. Als inwoner van wijk Nunspeet, Elspeet-Vierhouten kan je meer en meer zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Gelderland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Vattenfall abonnementen.