Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nunspeet

Gemakkelijk energie vergelijken in Nunspeet? Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle erkende energieleveranciers zoals GreenChoice & Vandebron. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Nunspeet prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op onze website handige informatie over zaken zoals maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nunspeet (www.nunspeet.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,753
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,227
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 3.040 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersnaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 465,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nunspeet?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Nunspeet. Van Pure Energie tot aanbieders zoals Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 60 maatschappijen. Zij maken allemaal gebruik van de leidingen van Liander. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nunspeet is die past bij jouw verbruik? Voer direct jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij onze tarievencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nunspeet, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter zoekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nunspeet

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Goede cashback
 • Eneco: Ook zakelijk mogelijk
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Duidelijke website
 • NLE: Goede overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Handige website
 • Oxxio: Transparante jaarafrekening
 • Pure energie: Scherpe welkomstbonus
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen augustus 2021)

De pakketten van maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Nunspeet is Liander. Bovendien hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar netwerk. Gemeente Nunspeet maakt deel uit van de gasregio 1. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Nunspeet

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Nunspeet
 • (Net) nummer: 0341
 • Inwoners: 26835
 • Centrale postcode: 8071
 • Lokale wijk: Nunspeet

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,753
 • Stroomtarief kwh: €0,227
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.040 kWh
energie-vergelijken-nunspeet

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Nunspeet gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.525 m3 en nog eens 3.040 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Vaak is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle pakketten check je voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Nunspeet, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energiemaatschappij. Zoals www.oxxio.nl of natuurlijk www.anode.nl. De betreffende energie-aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Nunspeet


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan meer dan €355 korting realiseren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Nunspeet. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Nunspeet. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert jouw aankomende energieleverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste energieaanbieder. Onder andere Vattenfall, Delta + Innova energie. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. De gekozen maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.nl bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nunspeet vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Nunspeet en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Nunspeet

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Nunspeet. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Nunspeet vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Nunspeet zijn er verscheidene opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8070, 8071, 8072. Als inwoner van wijk Nunspeet, Elspeet-Vierhouten kan je in toenemende mate zeer betaalbaar bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Vattenfall kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente