Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zwartewaterland

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zwartewaterland? Dankzij onze website check je eenvoudig alle interessante leveranciers als o.a. Delta en Oxxio. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Zwartewaterland voor jou de beste prijs heeft. Bovendien check je op deze pagina waardevolle info over topics als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zwartewaterland (www.zwartewaterland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,733
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,228
Gemiddeld verbruik: 1.470 m3 en 3.018 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleveranciers zijn er in Zwartewaterland?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Zwartewaterland. Dit varieert van Pure Energie tot aan Engie, je ziet door de bomen het bos niet meer. In mei 2024 kan je kiezen uit om en nabij 55 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Weten welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwartewaterland voor jou is? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Zwartewaterland, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Zwartewaterland

 • Vattenfall: Altijd scherpe acties
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Scherpe cashback
 • NLE: Goede klantenservice
 • Energiedirect.nl: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Met praktische energie-bespaartips
 • Powerpeers: Ook met zonnepanelen
 • Delta: Verschillende termijnen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Zwartewaterland betreft Enexis. Daarbij calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Zwartewaterland vinden we terug in gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Zwartewaterland

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,733
 • Stroomtarief kwh: €0,228
 • Gem. gasverbruik: 1.470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.018 kWh
energie-vergelijken-zwartewaterland

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Zwartewaterland bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.470 m3 + 3.018 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaal is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement zie jij info met betrekking tot type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zwartewaterland, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Onder andere www.nle.nl en www.energieflex.nl. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zwartewaterland


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €395 korting realiseren. Echter, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder check jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Advies 5: kies voor een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zwartewaterland. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In de regel worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Zwartewaterland. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Vattenfall, Vandebron + Fenor. Bij de volgende stap neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels Energiehunter.nl ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.qwint.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Zwartewaterland vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zwartewaterland en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Zwartewaterland

Veel bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Zwartewaterland. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Zwartewaterland vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Zwartewaterland bestaan er tegenwoordig steeds meer activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8064. In wijk Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Overijssel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Eneco overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente