Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hattem

Snel online energie vergelijken in Hattem? Aan de hand van deze website doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als o.a. Pure Energie & Budget Energie. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Hattem voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je via de Energiehunter praktische informatie over zaken als energieaansluitingen en de slimme meter. Voorts komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hattem (www.hattem.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,771
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,214
Gemiddeld verbruik: 1.465 m3 en 2.949 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hattem?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Hattem. Dit varieert van Vandebron tot Engie, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 45 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hattem is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hattem, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker bekijkt men simpel en snel een overeenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hattem

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Hoge cashback
 • Budget Energie: Scherpe cashback
 • NLE: Transparante prijzen
 • Energiedirect.nl: Ook met zonnepanelen
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Ook met zonnepanelen
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Hoge korting

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen augustus 2021)

De condities van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Hattem betreft Liander. Daarbij verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Hattem valt in de gasregio 1. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Hattem

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Hattem
 • Regionummer: 038
 • Inwoners: 11890
 • Centrale postcode: 8051
 • Populaire wijk: Hattem

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,771
 • Stroomtarief kwh: €0,214
 • Gem. gasverbruik: 1.465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.949 kWh
energie-vergelijken-hattem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Hattem is het gemiddelde verbruik ong. 1.465 m3 en 2.949 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende energiebedrijven. Bij alle contracten vind je informatie als type energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Hattem, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie actie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Zoals www.budgetenergie.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. Jouw aanstaande aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hattem


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan tot wel €390 voordeel geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter tref je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Hattem. Dan is de besparing het grootst. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Hattem. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt jouw geselecteerde aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Essent, Budget Energie of Leon energie. Daarna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.vandebron.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hattem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hattem en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hattem

Bijna alle aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Hattem. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Hattem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Hattem zien we meerdere projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8050, 8051, 8052. Wanneer je woont in wijk Hattem, Polder Hattem en Molecaten kan je meer en meer relatief goedkoop meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Gelderland helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Check ook Essent prijzen.