Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zwolle

Meteen energie vergelijken in Zwolle? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je overzichtelijk alle erkende aanbieders als bijv. NLE & Energiedirect. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Zwolle voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je via de energievergelijker belangrijke informatie over items als bijvoorbeeld verbruik in de regio en zakelijke energie. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwolle (www.zwolle.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,729
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,229
Gemiddeld verbruik: 1.485 m3 en 3.049 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 275,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Zwolle?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Zwolle. Dat loopt van Delta tot Essent, de keuze is enorm. Hedendaags is het aanbod ongeveer 40 bedrijven. Deze werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwolle is in juli 2024? Voer direct de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zwolle, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker check je eenvoudig een contract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zwolle

 • Vattenfall: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Hulp bij besparing
 • Eneco: Goede welkomstkorting
 • Greenchoice: Aantrekkelijke cashback
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Met praktische energie-bespaartips
 • Engie: Scherpe welkomstkorting
 • Oxxio: Goede cashback
 • Pure energie: Ook flexibele prijzen
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Hoge welkomstbonus

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Zwolle betreft Enexis. Daarbij hanteert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Zwolle vinden we terug in gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Zwolle

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Zwolle
 • Netnummer: 038
 • Aantal bewoners: 124896
 • Postcodegebied: 8001
 • Lokale wijk: Binnenstad

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,729
 • Stroomtarief kwh: €0,229
 • Gem. gasverbruik: 1.485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.049 kWh
energie-vergelijken-zwolle

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Zwolle ligt dit gemiddeld op 1.485 m3 + 3.049 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De genoemde zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het voordeliger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder pakket check jij data zoals type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Zwolle, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.greenchoice.nl of www.vastelastenbond.nl. Jouw aanstaande maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zwolle


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €375 winst geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zwolle. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Zwolle. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe energie-organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieaanbieder. Zoals Energiedirect, Budget Energie en ook Qwint. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.powerpeers.nl, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zwolle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Zwolle en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Zwolle

Het gros van de bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Zwolle. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Zwolle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Zwolle zijn er verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8000, 8001, 8002, 8003, 8004, 8007, 8011, 8012, 8013, 8014, 8015, 8016, 8017, 8019, 8021, 8022, 8023, 8024, 8025, 8026, 8028, 8031, 8032, 8033, 8034, 8035, 8041, 8042, 8043, 8044, 8045. Als bewoner van wijk Binnenstad, Diezerpoort, Wipstrik, Assendorp, Kamperpoort-Veerallee, Poort van Zwolle, Westenholte, Stadshagen, Holtenbroek, Aalanden, Vechtlanden, Berkum, Marsweteringlanden, Schelle, Ittersum, Soestweteringlanden kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Overijssel energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Energiedirect overstappen.