Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Epe

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Epe? Aan de hand van onze website achterhaal je overzichtelijk alle erkende aanbieders zoals Vattenfall & Engie. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Epe prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je op onze website bruikbare info over items zoals verschillende aanbieders en info over de enkele of dubbele meter. Tevens verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Epe (www.epe.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,767
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,210
Gemiddeld verbruik: 1.540 m3 en 3.132 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 230,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Epe?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Epe. Dat loopt van Budget Energie tot een speler als Oxxio, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 50 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke bedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Epe is voor jouw verbruik? Vul hieronderde eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Middels de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Epe, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter ontdek je moeiteloos een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Epe

 • Vattenfall: Met opties voor salderen
 • Essent: Aantrekkelijke korting
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Slimme meter
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Hoge korting
 • Oxxio: Ook modelcontracten
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2021)

Het aanbod van maatschappijen en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Epe heet Liander. Daarnaast heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Epe valt onder gasregio 1. Dat draait uit op een verhoging van €0,00518 per M3.

Informatie over Epe

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Epe
 • (Net) nummer: 0578
 • Inwoners: 32282
 • Postcode: 8161
 • Wijk: Epe

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,767
 • Stroomtarief kwh: €0,210
 • Gem. gasverbruik: 1.540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.132 kWh
energie-vergelijken-epe

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Epe ligt dit gemiddeld op 1.540 m3 en nog eens 3.132 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder pakket tref jij data m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Epe, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.powerpeers.nl en ook www.anode.nl. De door jou gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Epe


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan wel €275 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigadvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Epe. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Epe. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Zoals Energiedirect, Delta + E-on. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website tref je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.vrijopnaam.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Epe vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Epe en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Epe

De meeste energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Epe. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “Groene stroom uit Nederland”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Epe vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Epe zien we nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8160, 8161, 8162, 8461. In en rondom wijk Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Budget Energie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente