Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Olst-Wijhe

Direct energie vergelijken in Olst-Wijhe? Door gebruik te maken van deze website vergelijk je moeiteloos alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan Vattenfall en Oxxio. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Olst-Wijhe het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts check je op deze website uitgebreide info over zaken als verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Olst-Wijhe (www.olst-wijhe.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,724
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,219
Gemiddeld verbruik: 1.470 m3 en 3.049 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende providers vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 205,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleveranciers zijn er in Olst-Wijhe?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Olst-Wijhe. Van Vandebron tot bijvoorbeeld Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel is het aanbod ongeveer 45 organisaties. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Olst-Wijhe is die past bij jouw verbruik? Vul hierna de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze handige vergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Olst-Wijhe, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Middels filteren in de vergelijkingstool detecteren jullie gemakkelijk een abonnement dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Olst-Wijhe

 • Vattenfall: Cadeau bij overstappen
 • Essent: Goede cashback
 • Eneco: Scherpe welkomstkorting
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Transparante prijzen
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Hoge overstapkorting

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Olst-Wijhe heet Enexis. Tevens gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Olst-Wijhe valt in de gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Olst-Wijhe

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Olst-Wijhe
 • Regionummer: 0570
 • Aantal inwoners: 17886
 • Centrale postcode: 8130
 • Veel gezochte wijk: Olst

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,724
 • Stroomtarief kwh: €0,219
 • Gem. gasverbruik: 1.470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.049 kWh
energie-vergelijken-olst-wijhe

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinformatie. Onder andere samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Olst-Wijhe bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.470 m3 en 3.049 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket achterhaal jij data m.b.t. herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Olst-Wijhe, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. Onder andere www.energiedirect.nl + www.innovaenergie.nl. Jouw toekomstige aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Olst-Wijhe


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €260 winst geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Olst-Wijhe. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Olst-Wijhe. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw aankomende organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste aanbieder. Onder andere Vattenfall, Vandebron en ook Vastelastenbond. Bij de volgende stap bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.huismerkenergie.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Olst-Wijhe vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Olst-Wijhe en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Olst-Wijhe

Veel organisaties bieden inmiddels groene stroom in Olst-Wijhe. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de optie “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Olst-Wijhe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Olst-Wijhe onderscheiden we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8121, 8130, 8131. In huizenbezitter in wijk Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen kan je vaak tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Oxxio overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente