Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Raalte

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Raalte? Dankzij deze website check je gemakkelijk alle relevante aanbieders zoals GreenChoice & Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Raalte de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op Energiehunter.nl bruikbare informatie over zaken als tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Voorts komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Raalte (www.raalte.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,726
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,221
Gemiddeld verbruik: 1.500 m3 en 3.111 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle leveranciersin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 305,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Raalte?

We zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Raalte. Van GreenChoice tot Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 60 organisaties. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Raalte is voor jouw verbruik? Geef hierna jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Raalte, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker ontdekt men probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Raalte

 • Vattenfall: Aantrekkelijke korting
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Greenchoice: Hoge overstapkorting
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • NLE: Uitstekende klantenservice
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstbonus
 • Engie: Diverse looptijden
 • Oxxio: Diverse looptijden
 • Pure energie: Hoge welkomstkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Hoge cashback

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van aanbieders en de tarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Raalte is Enexis. Ook hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Raalte vinden we terug in gasregio 4, 8. Dat draait uit op een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten en cijfers Raalte

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Raalte
 • (Regio) nummer: 0572
 • Bewoners: 36700
 • Centrale postcode: 8101
 • Veel gezochte wijk: Raalte-Kern

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,726
 • Stroomtarief kwh: €0,221
 • Gem. gasverbruik: 1.500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.111 kWh
energie-vergelijken-raalte

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Raalte is het gemiddelde verbruik ong. 1.500 m3 en 3.111 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaliter loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Bij alle pakketten tref jij voorwaarden over herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Raalte, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een actuele korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.pure-energie.nl + www.innovaenergie.nl. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Raalte


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €390 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand profiteer je van 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Raalte. Daarna ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Raalte. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw betreffende organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Engie, Delta of E-on. Daarna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Raalte vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Raalte en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Raalte

Tal van aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Raalte. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groen uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Raalte vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Raalte kennen we steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8100, 8101, 8102, 8103. Als bewoner van wijk Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Check ook GreenChoice overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente