Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zalk

Snel energie vergelijken in Zalk? Met behulp van deze website doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven als Delta & Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Zalk prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op deze website waardevolle info over items als bijv. de overstapservice en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Kampen (www.kampen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2020€0,7319
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2020€0,2356
Gemiddeld verbruik:1.426 m3 en 3.205 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Zalk?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Zalk. Dat loopt van GreenChoice tot aan Energiedirect, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke leveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zalk is voor jouw situatie? Geef gelijk jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Zalk, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zalk

 • Nuon: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Goede korting
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Overzichtelijke contracten
 • NLE: Gemakkelijk overstappen
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Grip op verbruik en de kosten
 • Pure energie: Scherpe welkomstkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
 • Delta: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen augustus 2020)

De condities van energieleveranciers en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Zalk is Enexis. Tevens calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Kampen hoort bij gasregio 4, 8. Dat betekent een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten en cijfers Zalk

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Kampen
 • (Regio) nummer: 038
 • Aantal bewoners: 51950
 • Postcodegebied: 8276
 • Lokale wijk: Kampen

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7319
 • Stroomtarief kwh: €0,2356
 • Gem. gasverbruik: 1.426 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.205 kWh
energie-vergelijken-zalk

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Zalk is dit gemiddeld zo’n 1.426 m3 en 3.205 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Rondom prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Bij elk abonnement tref je info zoals soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zalk, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.nuon.nl en energie.vanons.org. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zalk


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2020 kan soms wel €275 bonus betekenen. Toch, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters check je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaaradvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Zalk. Zo is de besparing het grootst. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2020 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Zalk. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energiemaatschappij. Bedrijven als Oxxio, Delta of Fenor. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.allure-energie.nl, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zalk vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zalk en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Zalk

De meeste organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Zalk. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Zalk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Kampen kennen we allerlei opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8276. Als bewoner van wijk Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Overijssel net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Vandebron kosten.