Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Grafhorst

Gemakkelijk energie vergelijken in Grafhorst? Via deze website vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als bijvoorbeeld Delta en Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Grafhorst de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op onze website handige info over thema’s als energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Kampen (www.kampen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2020€0,7320
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2020€0,2357
Gemiddeld verbruik:1.441 m3 en 3.237 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 230,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn goede energieleveranciers in Grafhorst?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Grafhorst. Dit varieert van Delta tot Engie, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 50 providers. Zij gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Benieuwd welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grafhorst voor jou is? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de vergelijkingstool bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Grafhorst, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Via de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteer je moeiteloos een energiecontract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Grafhorst

 • Nuon: Met opties voor salderen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Online account
 • Budget Energie: Goede overstapkorting
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Aantrekkelijke korting
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Goede welkomstbonus
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Hoge overstapbonus

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2020)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder in Grafhorst heet Enexis. Daarnaast verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Kampen vinden we terug in gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Grafhorst

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Kampen
 • (Net) nummer: 038
 • Aantal inwoners: 51950
 • Hoofdpostcode: 8277
 • Lokale wijk: Kampen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7320
 • Stroomtarief kwh: €0,2357
 • Gem. gasverbruik: 1.441 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.237 kWh
energie-vergelijken-grafhorst

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Grafhorst gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.441 m3 en nog eens 3.237 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen vind je details over soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Grafhorst, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire aanbieder in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de aanbieder. Zoals www.essent.nl of natuurlijk www.qwint.nl. Jouw aanstaande energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Grafhorst


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2020 kan wel €370 besparen. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina tref je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Grafhorst. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2020 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Grafhorst. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert je betreffende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Nuon, NLE of natuurlijk Leon energie. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grafhorst vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Grafhorst en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Grafhorst

Het merendeel van de aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Grafhorst. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat bedrijven een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Grafhorst vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Kampen onderscheiden we meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8277. Als bewoner van wijk Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen kan je vaak financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Powerpeers kosten.