Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Dronten

Snel energie vergelijken in Dronten? Aan de hand van Energiehunter.nl vergelijk je gemakkelijk alle interessante bedrijven als bijv. Nuon en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Dronten voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je op deze pagina uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Dronten (www.dronten.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2020€0,726
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2020€0,220
Gemiddeld verbruik:854 m3 en 3.036 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 290,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Dronten?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Dronten. Van Delta tot Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. In augustus 2020 heb je de keuze uit zo’n 60 leveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dronten voor jou is? Vul direct jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Middels de energievergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Dronten, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels filters in de vergelijkingstool detecteer jij simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Dronten

 • Nuon: Goede welkomstkorting
 • Essent: Hoge korting
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Goede klantenservice
 • Budget Energie: Online grip op je kosten
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Eigen account
 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • Oxxio: Hoge overstapbonus
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Delta: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2020)

De producten van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Dronten is Liander. Vervolgens rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het transport van gas via haar netwerk. Gemeente Dronten maakt deel uit van de gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Dronten

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Dronten
 • Netnummer: 0321
 • Aantal inwoners: 40592
 • Postcode: 8251
 • Populaire wijk: Dronten

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,726
 • Stroomtarief kwh: €0,220
 • Gem. gasverbruik: 854 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.036 kWh
energie-vergelijken-dronten

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Onder andere omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Dronten is dat gemiddeld 854 m3 en nog eens 3.036 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van elk contract check je details over herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Dronten, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.greenchoice.nl + www.unitedconsumers.com. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Dronten


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2020 kan in sommige gevallen wel €360 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Dronten. Zo betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2020 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Dronten. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt je aanstaande organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Bijvoorbeeld Nuon, NLE en ook Vrijopnaam. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.allure-energie.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Dronten vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Dronten en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Dronten

De meeste energieleveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Dronten. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Dronten vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Dronten kennen we diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8250, 8251, 8252, 8253, 8254. In en rondom wijk Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Flevoland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Energiedirect pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente