Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Noordoostpolder

Eenvoudig energie vergelijken in Noordoostpolder? Via onze website vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Powerpeers en Oxxio. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Noordoostpolder prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vind je op Energiehunter.nl praktische info over thema’s als bijv. energiebelastingen en vaste en variabele tarieven. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Noordoostpolder (www.noordoostpolder.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,728
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,222
Gemiddeld verbruik: 871 m3 en 3.099 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 375,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Noordoostpolder?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Noordoostpolder. Dat loopt uiteen van Powerpeers tot aanbieders zoals Energiedirect, de keuze is reusachtig groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 60 aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Bekijken welke energiebedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noordoostpolder is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Noordoostpolder, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Geholpen door jouw input in de Energiehunter zoek jij verrassend eenvoudig een contract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Noordoostpolder

 • Vattenfall: Transparant en eerlijk
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Online account
 • Greenchoice: Scherpe welkomstbonus
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Goede overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Scherpe welkomstbonus
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Goede cashback
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen mei 2022)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de tarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Noordoostpolder heet Liander. Bovendien rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar leidingnet. Gemeente Noordoostpolder maakt deel uit van de gasregio 1. Dit houdt in een verhoging van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Noordoostpolder

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,728
 • Stroomtarief kwh: €0,222
 • Gem. gasverbruik: 871 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.099 kWh
energie-vergelijken-noordoostpolder

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Noordoostpolder gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 871 m3 plus 3.099 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen vind jij specificaties als soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Noordoostpolder, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de maatschappij. O.a. www.oxxio.nl en energie.vanons.org. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Noordoostpolder


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan tot wel €365 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Noordoostpolder. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Noordoostpolder. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de toekomstige aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Essent, Powerpeers of UnitedConsumers. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.nl check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.hvcgroep.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Noordoostpolder vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Noordoostpolder en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Noordoostpolder

Een groot deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Noordoostpolder. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Noordoostpolder vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Noordoostpolder bestaan er tegenwoordig vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8309. In en rondom wijk Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland kan je meer en meer heel gunstig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Flevoland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Oxxio pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente