Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bant

Op je gemak energie vergelijken in Bant? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je moeiteloos alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Pure Energie & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Bant voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vind je op deze pagina belangrijke info over topics zoals tarieven van energie * gas en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Noordoostpolder (www.noordoostpolder.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7478
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2279
Gemiddeld verbruik:845 m3 en 3.290 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bant?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Bant. Van Delta tot en met Eneco, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 45 energie aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Weten welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bant is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze vergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bant, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in de tool bekijk jij simpel en snel een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bant

 • Nuon: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Scherpe cashback
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Met Vriendenvoordeel
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Online meterstanden doorgeven
 • Energiedirect.nl: Uitstekende klantenservice
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen december 2019)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Bant heet Liander. Bovendien verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Noordoostpolder behoort tot gasregio 1. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Bant

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7478
 • Stroomtarief kwh: €0,2279
 • Gem. gasverbruik: 845 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.290 kWh
energie-vergelijken-bant

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Bant is dat gemiddeld 845 m3 plus 3.290 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk contract check jij voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bant, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende korting gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Onder andere www.delta.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. Jouw nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bant


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan meer dan €250 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bant. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bant. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare leverancier. Bijv. Oxxio, Pure Energie of natuurlijk Vastelastenbond. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.qwint.nl, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bant vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bant en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bant

Veel energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Bant. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Bant vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Noordoostpolder zien we allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8314. In de buurt van wijk Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland kan je vaak heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Flevoland helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Nuon vergelijken.