Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Rutten

Snel online energie vergelijken in Rutten? Middels onze website vergelijk je eenvoudig alle beschikbare bedrijven zoals Pure Energie & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Rutten de beste deal heeft! Bovendien verzamel je op Energiehunter.nl nuttige info info over thema’s als verschillende aanbieders en concrete energiebespaartips. Daarbij geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Noordoostpolder (www.noordoostpolder.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7477
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2278
Gemiddeld verbruik:916 m3 en 3.257 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Rutten?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Rutten. Van Pure Energie tot en met Energiedirect, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 55 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rutten is in december 2019? Geef gelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Rutten, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de prijzenvergelijker ontdek jij zonder problemen een energie-abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rutten

 • Nuon: Aantrekkelijke cashback
 • Essent: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke korting
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstbonus
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Powerpeers: Grip op verbruik en de kosten
 • Delta: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen december 2019)

De beschikbare producten leveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Rutten heet Liander. Tevens neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Noordoostpolder hoort bij gasregio 1. Dat draait uit op een aanvulling van €0,00518 per M3.

Informatie over Rutten

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Noordoostpolder
 • Regionummer: 0527
 • Aantal bewoners: 46439
 • Postcodegebied: 8313
 • Lokale wijk: Emmeloord

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7477
 • Stroomtarief kwh: €0,2278
 • Gem. gasverbruik: 916 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.257 kWh
energie-vergelijken-rutten

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Rutten bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 916 m3 plus 3.257 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder pakket zie je info als soort energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Rutten, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte actie gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. Onder andere www.engie.nl en ook www.cleanenergy.nl. De betreffende leverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Rutten


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan soms wel €325 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaartip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Rutten. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Rutten. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt jouw geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Nuon, Powerpeers of natuurlijk Innova energie. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vastelastenbond.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rutten vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Rutten en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Rutten

De meeste bedrijven bieden onderhand groene stroom in Rutten. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Rutten vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Noordoostpolder zien we meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8312, 8313. In huizenbezitter in wijk Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Flevoland helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk ook Essent vergelijken.