Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Marknesse

Gemakkelijk energie vergelijken in Marknesse? Geholpen door www.energiehunter.nl achterhaal je eenvoudig alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan NLE & Engie. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Marknesse het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s zoals tarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Noordoostpolder (www.noordoostpolder.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7480
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2281
Gemiddeld verbruik:862 m3 en 3.036 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Marknesse?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Marknesse. Dat loopt van Pure Energie tot en met Energiedirect, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag zijn het zo’n 60 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marknesse is in december 2019? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Marknesse, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van filters in de vergelijkingstool ontdek jij eenvoudig een abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Marknesse

 • Nuon: Goede klantenservice
 • Essent: Thuisvoordeel
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Energie van om de hoek
 • Budget Energie: Budget korting
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Ook met zonnepanelen
 • Engie: Denkt met jou mee over energie
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Ook met zonnepanelen
 • Powerpeers: Hoge cashback
 • Delta: Goede korting

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen december 2019)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Marknesse heet Liander. Daarnaast calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor het transport van gas via haar netwerk. Gemeente Noordoostpolder hoort bij gasregio 1. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Facts and figures Marknesse

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7480
 • Stroomtarief kwh: €0,2281
 • Gem. gasverbruik: 862 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.036 kWh
energie-vergelijken-marknesse

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Marknesse is het gemiddelde verbruik ong. 862 m3 en 3.036 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle erkende aanbieders + contracten. Van ieder abonnement achterhaal jij specificaties zoals soort stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Marknesse, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de leverancier. Denk aan www.energiedirect.nl of natuurlijk www.eon.nl. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Marknesse


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €365 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter tref je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktische tip 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Marknesse. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Marknesse. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw aankomende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Denk aan Nuon, Pure Energie en Anode energie. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Marknesse vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Marknesse en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Marknesse

Een groot deel van de energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Marknesse. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Marknesse vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Noordoostpolder zien we steeds meer plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8316. Als bewoner van wijk Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Flevoland helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Energiedirect vergelijken.