Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Kraggenburg

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Kraggenburg? Met behulp van deze website check je snel en simpel alle bekende energiebedrijven. Voorbeelden zijn NLE & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Kraggenburg het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je via onze vergelijker handige informatie over thema’s als bijv. tarieven en info over de enkele of dubbele meter. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Noordoostpolder (www.noordoostpolder.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7481
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2282
Gemiddeld verbruik:871 m3 en 3.067 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn populaire energieleveranciers in Kraggenburg?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kraggenburg. Dat loopt uiteen van Delta tot een speler als Oxxio, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags zijn het zo’n 55 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Weten welke leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kraggenburg is? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. D.m.v de energiehunter check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kraggenburg, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filteren in de Energiehunter vind jij moeiteloos een energie-abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Kraggenburg

 • Nuon: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Scherpe welkomstbonus
 • Greenchoice: Ook met zonnepanelen
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Energiedirect.nl: Ook modelcontracten
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Goede overstapbonus
 • Pure energie: Goede cashback
 • Powerpeers: Hulp bij overstappen
 • Delta: Scherpe korting

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen december 2019)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Kraggenburg heet Liander. Daarnaast calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Noordoostpolder hoort bij gasregio 1. Dit houdt in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Kraggenburg

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7481
 • Stroomtarief kwh: €0,2282
 • Gem. gasverbruik: 871 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.067 kWh
energie-vergelijken-kraggenburg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Kraggenburg ligt dat gemiddeld op circa 871 m3 en 3.067 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren bepalen het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Bij elk pakket tref jij specificaties aangaande type stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Kraggenburg, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.essent.nl en www.energieflex.nl. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Kraggenburg


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €315 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.nl lees je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Kraggenburg. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Kraggenburg. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste partij. Zoals Oxxio, Powerpeers en ook UnitedConsumers. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.qwint.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Kraggenburg vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kraggenburg en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kraggenburg

Tal van organisaties leveren op dit moment groene stroom in Kraggenburg. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Kraggenburg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Noordoostpolder bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8317. In en rondom wijk Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland kan je wellicht tegen een gunstig tarief deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Flevoland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Engie vergelijken.