Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schokland

Op je gemak energie vergelijken in Schokland? Via www.energiehunter.nl tref je supersnel alle grote leveranciers. Voorbeelden zijn Nuon en Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Schokland de beste deal heeft! Ook vind je op onze website uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en concrete energiebespaartips. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Noordoostpolder (www.noordoostpolder.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7482
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2283
Gemiddeld verbruik:880 m3 en 3.099 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 275,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgenWelke energieleveranciers zijn er in Schokland?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Schokland. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot en met Eneco, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 45 providers. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schokland is? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Schokland, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels jouw input in onze vergelijker check jij zonder problemen een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Schokland

 • Nuon: Stroom en gas
 • Essent: Thuisvoordeel
 • Eneco: Goede overstapkorting
 • Greenchoice: Exclusieve kortingen
 • Budget Energie: Online account
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Online grip op je kosten
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Scherpe welkomstkorting
 • Pure energie: Hoge cashback
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Diverse looptijden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen december 2019)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Schokland is Liander. Daarnaast heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas over het landelijke transportnet. Gemeente Noordoostpolder hoort bij gasregio 1. Dit houdt in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Facts and figures Schokland

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Noordoostpolder
 • (Regio) nummer: 0527
 • Inwoners: 46439
 • Hoofdpostcode: 8319
 • Populaire wijk: Emmeloord

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7482
 • Stroomtarief kwh: €0,2283
 • Gem. gasverbruik: 880 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.099 kWh
energie-vergelijken-schokland

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinformatie. Onder andere gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Schokland ligt dat gemiddeld op circa 880 m3 plus 3.099 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder abonnement vind je info zoals type energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Schokland, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijv. www.greenchoice.nl of www.qwint.nl. De gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Schokland


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan meer dan €385 opleveren. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand vind je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Schokland. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Schokland. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de gekozen gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste maatschappij. Bedrijven als Eneco, GreenChoice of natuurlijk Anode energie. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.nl check je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.allure-energie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Schokland vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Schokland en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Schokland

Het merendeel van de bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Schokland. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Schokland vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Noordoostpolder zijn er vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8319. Als bewoner van wijk Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Flevoland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Oxxio vergelijken.