Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Sint Jansklooster

Snel online energie vergelijken in Sint Jansklooster? Via de energievergelijker ontdek je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. Delta en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Sint Jansklooster prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s zoals energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2019€0,7324
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2019€0,2361
Gemiddeld verbruik: 1.500 m3 en 3.049 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint Jansklooster?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint Jansklooster. Van Pure Energie tot Energiedirect, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 55 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint Jansklooster is in oktober 2019? Vul gelijk de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze handige vergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sint Jansklooster, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van de keuzevakjes in de energievergelijker vinden jullie probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint Jansklooster

 • Nuon: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Hoge welkomstbonus
 • Oxxio: Altijd scherpe acties
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen oktober 2019)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Sint Jansklooster betreft Enexis. Bovendien heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Steenwijkerland maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dat betekent een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Sint Jansklooster

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7324
 • Stroomtarief kwh: €0,2361
 • Gem. gasverbruik: 1.500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.049 kWh
energie-vergelijken-sint-jansklooster

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Sint Jansklooster ligt dit gemiddeld op 1.500 m3 en nog eens 3.049 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Van ieder contract zie je gegevens m.b.t. type stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Sint Jansklooster, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire aanbieding gespot? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het bedrijf. Bijv. www.essent.nl of www.cleanenergy.nl. Jouw aanstaande energie-partij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint Jansklooster


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in oktober 2019 kan ruim €385 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna check jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint Jansklooster. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in oktober 2019 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Sint Jansklooster. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt de aankomende maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste maatschappij. Bijv. Oxxio, GreenChoice en ook Innova energie. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint Jansklooster vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sint Jansklooster en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint Jansklooster

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Sint Jansklooster. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Sint Jansklooster vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Steenwijkerland zijn er nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8326. In en rondom wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Eneco vergelijken.