Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vollenhove

Meteen energie vergelijken in Vollenhove? Middels Energiehunter.nl check je snel en simpel alle relevante energiebedrijven. Je kunt denken aan Nuon & Energiedirect. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Vollenhove de laagste prijs biedt. Daarbij vind je via de energievergelijker praktische info over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7323
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2360
Gemiddeld verbruik:1.485 m3 en 3.018 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 270,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleverancier kiezen in Vollenhove?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Vollenhove. Van NLE tot Oxxio, de keuze is enorm. In juli 2020 zijn het zo’n 40 providers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Weten welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vollenhove is? Vul snel de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energiehunter bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vollenhove, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker checken jullie eenvoudig een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vollenhove

 • Nuon: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Goede overstapbonus
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Met spoed energie aanvragen
 • Energiedirect.nl: Hoge welkomstkorting
 • Engie: Scherpe cashback
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Scherpe korting

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2020)

De voorwaarden van energieleveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder in Vollenhove betreft Enexis. Daarnaast neemt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland hoort bij gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Vollenhove

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Netnummer: 0527
 • Inwoners: 43333
 • Postcodegebied: 8325
 • Populaire wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7323
 • Stroomtarief kwh: €0,2360
 • Gem. gasverbruik: 1.485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.018 kWh
energie-vergelijken-vollenhove

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Onder andere omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Vollenhove is het gemiddelde verbruik ong. 1.485 m3 en 3.018 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Van ieder abonnement vind je voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vollenhove, en de eventuele korting. Selecteer de partij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieder tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Onder andere www.vandebron.nl en www.energieflex.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vollenhove


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan soms wel €305 bonus betekenen. Toch, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vollenhove. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Vollenhove. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Engie, Budget Energie of HVC. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.nl bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.oxxio.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Vollenhove vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vollenhove en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Vollenhove

De meeste leveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Vollenhove. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Vollenhove vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Steenwijkerland zien we verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8325. In wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je steeds vaker heel gunstig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Lees verder alles over Nuon vergelijken.