Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Witte Paarden

Zonder problemen energie vergelijken in Witte Paarden? Middels onze website vergelijk je probleemloos alle bekende energieleveranciers zoals Delta en Engie. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Witte Paarden de laagste prijs hanteert. Daarbij tref je via onze vergelijker handige informatie over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7327
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2364
Gemiddeld verbruik:1.411 m3 en 3.142 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 490,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Witte Paarden?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Witte Paarden. Van Pure Energie tot en met Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment is het aanbod ongeveer 50 aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Witte Paarden is voor jouw verbruik? Geef direct de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Via de energietarievenvergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Witte Paarden, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de prijzenvergelijker check je probleemloos een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Witte Paarden

 • Nuon: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Online account
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Greenchoice: Scherpe korting
 • Budget Energie: Exclusieve kortingen
 • NLE: Aantrekkelijke cashback
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Goede cashback
 • Pure energie: Hoge overstapbonus
 • Powerpeers: Goede overstapbonus
 • Delta: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2020)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Witte Paarden betreft Enexis. Daarnaast neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland hoort bij gasregio 4, 8. Dat draait uit op een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Witte Paarden

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Netnummer: 0521
 • Aantal inwoners: 43333
 • Hoofdpostcode: 8335
 • Lokale wijk: Stad-Steenwijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7327
 • Stroomtarief kwh: €0,2364
 • Gem. gasverbruik: 1.411 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.142 kWh
energie-vergelijken-witte-paarden

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Witte Paarden bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.411 m3 en 3.142 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van abonnementen kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het verstandig om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder contract zie je specificaties over soort stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Witte Paarden, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Zoals www.energiedirect.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. De betreffende maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Witte Paarden


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan soms wel €355 winst geven. Echter, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Witte Paarden. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Witte Paarden. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je toekomstige maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Zoals Energiedirect, Pure Energie of natuurlijk UnitedConsumers. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum (start levering). De aankomende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. energie.vanons.org, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Witte Paarden vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Witte Paarden en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Witte Paarden

Bijna alle energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Witte Paarden. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Witte Paarden vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Steenwijkerland zien we allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8335. In de buurt van wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je vaak vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Oxxio vergelijken.