Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Tuk

Snel energie vergelijken in Tuk? Middels de Energiehunter tref je probleemloos alle interessante energiebedrijven als o.a. Essent & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Tuk de beste deal heeft! Ook tref je via de energievergelijker nuttige info info over thema’s als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7326
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2363
Gemiddeld verbruik:1.530 m3 en 3.111 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 445,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn de beste energieleveranciers in Tuk?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Tuk. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot Oxxio, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2020 moet je een keuze maken uit ruim 40 aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tuk voor jou is? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energievergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Tuk, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker detecteren jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Tuk

 • Nuon: Scherpe welkomstkorting
 • Essent: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Ook flexibele prijzen
 • Engie: Scherpe cashback
 • Oxxio: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Pure energie: Goede klantenservice
 • Powerpeers: Eenvoudig verbruik inzien
 • Delta: Hoge korting

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2020)

De aansluitingen van bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Tuk is Enexis. Eveneens neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland valt onder gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Tuk

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Regionummer: 0521
 • Bewoners: 43333
 • Centrale postcode: 8334
 • Lokale wijk: Stad-Steenwijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7326
 • Stroomtarief kwh: €0,2363
 • Gem. gasverbruik: 1.530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.111 kWh
energie-vergelijken-tuk

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Tuk gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.530 m3 en 3.111 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen zie je informatie aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Tuk, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Zoals www.delta.nl en www.anode.nl. De nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Tuk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan ruim €365 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Tuk. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Tuk. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de nieuwe energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste partij. Populaire bedrijven zijn Oxxio, Vandebron en ook Qwint. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energieflex.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Tuk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Tuk en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Tuk

Bijna alle energie aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Tuk. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Tuk vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Steenwijkerland zijn er steeds meer initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8334. In de buurt van wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je in toenemende mate extra voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Engie vergelijken.