Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Baars

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Baars? Via de energievergelijker vergelijk je supersnel alle grote energie aanbieders als o.a. Essent en Energiedirect. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Baars het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op Energiehunter.nl praktische informatie over topics als onderwerpenen salderen. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7328
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2365
Gemiddeld verbruik:1.426 m3 en 3.173 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 445,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn de beste energieleveranciers in Baars?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Baars. Dat loopt van NLE tot een speler als Oxxio, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 55 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met de leidingen van Enexis. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiehunter testen. Weten welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baars is die past bij jouw verbruik? Geef direct jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Baars, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filteren in onze vergelijker detecteert men gemakkelijk een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Baars

 • Nuon: Met opties voor salderen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Scherpe welkomstkorting
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Goede overstapkorting
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Scherpe overstapbonus
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Handige website
 • Powerpeers: Aantrekkelijke korting
 • Delta: Hoge korting

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2020)

De pakketten van bedrijven en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Baars heet Enexis. Bovendien calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland is ingedeeld in gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Baars

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7328
 • Stroomtarief kwh: €0,2365
 • Gem. gasverbruik: 1.426 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.173 kWh
energie-vergelijken-baars

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Baars is het gemiddelde verbruik ong. 1.426 m3 en 3.173 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk contract bekijk je gegevens over soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Baars, en de overstapbonus. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het bedrijf. Zoals www.powerpeers.nl en ook www.anode.nl. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Baars


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan soms wel €320 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl profiteer je van 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigadvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktische tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Baars. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Baars. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt de aankomende energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste energieaanbieder. Denk aan Nuon, Powerpeers en ook Vrijopnaam. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij Energiehunter.nl check je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.cleanenergy.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Baars vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Baars en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Baars

Veel leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Baars. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Baars vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Steenwijkerland kennen we verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8336. In huizenbezitter in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je in toenemende mate extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Pure Energie vergelijken.