Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Pol

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in De Pol? Dankzij de Energiehunter tref je eenvoudig alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Delta en Vandebron. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in De Pol de beste deal heeft! Bovendien check je op onze website bruikbare informatie over thema’s zoals leveranciers en uitleg over jouw energierekening. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) oktober 2019€0,7329
Gemiddelde stroomtarief (kWh) oktober 2019€0,2366
Gemiddeld verbruik: 1.441 m3 en 3.205 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in De Pol?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in De Pol. Dat gaat van Budget Energie tot bijvoorbeeld Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 50 aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Pol is in oktober 2019? Vul gelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van De Pol, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! D.m.v selecties maken in de energievergelijker ontdek jij gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in De Pol

 • Nuon: Diverse looptijden
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Hoge welkomstkorting
 • Greenchoice: Exclusieve aanbiedingen
 • Budget Energie: Scherpe overstapbonus
 • NLE: Exclusieve aanbiedingen
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Hoge welkomstkorting
 • Pure energie: Groene energie uit Nederland
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: 100% groene stroom uit Zeeland

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen oktober 2019)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de energiekosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in De Pol is Enexis. Vervolgens heeft de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland valt onder gasregio 4, 8. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over De Pol

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7329
 • Stroomtarief kwh: €0,2366
 • Gem. gasverbruik: 1.441 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.205 kWh
energie-vergelijken-de-pol

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving De Pol is dat gemiddeld 1.441 m3 en 3.205 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Veelal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk pakket check je gegevens over soort stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in De Pol, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. O.a. www.oxxio.nl en ook www.energieflex.nl. Jouw nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in De Pol


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in oktober 2019 kan soms wel €355 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigtip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in De Pol. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in oktober 2019 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor De Pol. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je geselecteerde energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe partij. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Budget Energie of Fenor. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.nl vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.greenchoice.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven De Pol vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in De Pol en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in De Pol

Tal van maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in De Pol. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in De Pol vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Steenwijkerland zijn er vele stappen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8337. Wanneer je woont in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook GreenChoice vergelijken.