Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Marijenkampen

Op je gemak energie vergelijken in Marijenkampen? Met behulp van deze website tref je overzichtelijk alle relevante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Nuon en Budget Energie. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Marijenkampen prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je op onze website waardevolle informatie over topics als tarieven van energie * gas en de slimme meter. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7331
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2368
Gemiddeld verbruik:1.470 m3 en 2.957 kwh
Populaire aanbiederNuon

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 325,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Marijenkampen?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Marijenkampen. Dit varieert van GreenChoice tot Nuon, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag zijn het zo’n 40 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Weten welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marijenkampen is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Marijenkampen, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de vergelijkingstool ontdek jij simpel en snel een product dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Marijenkampen

 • Nuon: Online grip op je kosten
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Ook zakelijke gebruikers
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Online inzicht in verbruik
 • Engie: Goede overstapkorting
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: De allergroenste energie
 • Powerpeers: Scherpe welkomstbonus
 • Delta: Je kiest zelf de bron

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2020)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Marijenkampen is Enexis. Eveneens gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland valt in de gasregio 4, 8. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Marijenkampen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Regionummer: 0521
 • Inwoners: 43333
 • Postcode: 8339
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7331
 • Stroomtarief kwh: €0,2368
 • Gem. gasverbruik: 1.470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.957 kWh
energie-vergelijken-marijenkampen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Marijenkampen is dit gemiddeld zo’n 1.470 m3 en 2.957 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Door de bank genomen kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal je informatie zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Marijenkampen, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.greenchoice.nl of www.qwint.nl. De nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Marijenkampen


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan ruim €320 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Marijenkampen. In dat geval bespaar je het meeste geld. Echter, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Marijenkampen. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt jouw betreffende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste maatschappij. Bijv. Nuon, Delta en ook UnitedConsumers. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.greenchoice.nl, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Marijenkampen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Marijenkampen en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Marijenkampen

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Marijenkampen. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Marijenkampen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Steenwijkerland onderscheiden we diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8339. In wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Vandebron vergelijken.