Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Steenwijkerwold

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Steenwijkerwold? Geholpen door onze website ontdek je moeiteloos alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan NLE & Budget Energie. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Steenwijkerwold voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je op deze pagina belangrijke info over onderwerpen als bijvoorbeeld leveranciers en info over duurzame energie. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7332
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2369
Gemiddeld verbruik:1.485 m3 en 2.988 kwh
Populaire aanbiederNuon

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 370,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn de beste energieleveranciers in Steenwijkerwold?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Steenwijkerwold. Dat gaat van Vandebron tot aan Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2020 tellen we ruim 50 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steenwijkerwold is in juli 2020? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Steenwijkerwold, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Middels filters in de energievergelijker check je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Steenwijkerwold

 • Nuon: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Greenchoice: Aantrekkelijke cashback
 • Budget Energie: Scherpe cashback
 • NLE: Transparant en eerlijk
 • Energiedirect.nl: Transparant en eerlijk
 • Engie: Goede overstapbonus
 • Oxxio: Hoge welkomstkorting
 • Pure energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Meerdere contracten

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2020)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Steenwijkerwold heet Enexis. Ook neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland behoort tot gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Steenwijkerwold

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Net) nummer: 0521
 • Bewoners: 43333
 • Postcodegebied: 8341
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7332
 • Stroomtarief kwh: €0,2369
 • Gem. gasverbruik: 1.485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.988 kWh
energie-vergelijken-steenwijkerwold

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Steenwijkerwold ligt dit gemiddeld op 1.485 m3 plus 2.988 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Rondom looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij elk abonnement check jij gegevens als herkomst van stroom en gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Steenwijkerwold, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Zoals www.delta.nl of www.unitedconsumers.com. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Steenwijkerwold


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan in sommige gevallen wel €285 korting realiseren. Echter, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Steenwijkerwold. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Steenwijkerwold. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe leverancier. Zoals Nuon, Pure Energie en ook Main energie. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. De gekozen energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door Energiehunter.nl bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als energie.vanons.org, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Steenwijkerwold vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Steenwijkerwold en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Steenwijkerwold

Het gros van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Steenwijkerwold. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Steenwijkerwold vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Steenwijkerland zien we allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8341. Wanneer je woont in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je meer en meer met financiële bonussen deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Powerpeers vergelijken.