Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Onna

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Onna? Met behulp van onze website vind je overzichtelijk alle bekende maatschappijen als bijv. Powerpeers en Energiedirect. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Onna de laagste prijs hanteert. Ook bekijk je via onze vergelijker belangrijke info over zaken als tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Tevens vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7335
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2372
Gemiddeld verbruik:1.530 m3 en 3.080 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 390,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn de beste energieleveranciers in Onna?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Onna. Van NLE tot aanbieders zoals Eneco, de keuze is reusachtig groot. Vandaag tellen we ruim 60 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke aanbieders je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Onna is op dit moment? Voer hierna jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Onna, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in onze vergelijker vind je simpel en snel een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Onna

 • Nuon: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Scherpe welkomstbonus
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Scherpe overstapkorting
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • NLE: Aantrekkelijke korting
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Engie: Online account
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Ook met zonnepanelen
 • Powerpeers: Scherpe cashback
 • Delta: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2020)

De producten van energiemaatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Elke beheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Onna betreft Enexis. Eveneens rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dat betekent een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Onna

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Regionummer: 0521
 • Aantal inwoners: 43333
 • Postcodegebied: 8344
 • Populaire wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7335
 • Stroomtarief kwh: €0,2372
 • Gem. gasverbruik: 1.530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.080 kWh
energie-vergelijken-onna

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Onna is dat gemiddeld 1.530 m3 en 3.080 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het slim om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Bij alle abonnementen bekijk jij informatie over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Onna, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.energiedirect.nl en ook www.anode.nl. De door jou gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Onna


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan tot wel €280 besparen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl vind jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Onna. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Onna. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt de betreffende energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare partij. Bedrijven als Nuon, Pure Energie of natuurlijk Anode energie. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.greenchoice.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Onna vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Onna en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Onna

Veel leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Onna. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Onna vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Steenwijkerland bestaan er tegenwoordig vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8344. In de buurt van wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je in toenemende mate relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Nuon juli 2020.