Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Basse

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Basse? Geholpen door www.energiehunter.nl achterhaal je moeiteloos alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld Delta & Oxxio. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Basse voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vergaar je via onze vergelijker nuttige info info over onderwerpen als bijv. tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7333
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2370
Gemiddeld verbruik:1.500 m3 en 3.018 kwh
Populaire aanbiederNuon

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 305,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn goede energieleveranciers in Basse?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Basse. Van NLE tot aan Nuon, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment zijn het zo’n 50 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Basse is die past bij jouw verbruik? Geef hierna jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Basse, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filters in de energievergelijker ontdekt men probleemloos een product dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Basse

 • Nuon: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Hoge welkomstkorting
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Online inzicht in verbruik
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Goede overstapbonus
 • Engie: Goede overstapkorting
 • Oxxio: Transparante jaarafrekening
 • Pure energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Goede klantenservice

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2020)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Basse heet Enexis. Vervolgens neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland vinden we terug in gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Basse

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Regionummer: 0521
 • Aantal bewoners: 43333
 • Centrale postcode: 8342
 • Lokale wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7333
 • Stroomtarief kwh: €0,2370
 • Gem. gasverbruik: 1.500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.018 kWh
energie-vergelijken-basse

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Basse bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.500 m3 en 3.018 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze details bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Door de bank genomen kan het uit om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote energiebedrijven. Van ieder abonnement vind jij details m.b.t. type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Basse, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.greenchoice.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Basse


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan in sommige gevallen wel €350 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktisch advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Basse. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Basse. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt je aanstaande leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste maatschappij. Zoals Essent, NLE en Clean energie. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.delta.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Basse vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Basse en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Basse

Het merendeel van de bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Basse. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan de optie “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Basse vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Steenwijkerland zijn er meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8342. In huizenbezitter in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je vaak relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Overijssel net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over NLE vergelijken.