Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zuidveen

Snel energie vergelijken in Zuidveen? Aan de hand van onze website achterhaal je moeiteloos alle relevante aanbieders als o.a. Delta & Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Zuidveen de beste deal heeft! Verder verzamel je via de Energiehunter nuttige info info over topics zoals maatschappijen en alternatieven voor de CV-ketel. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7334
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2371
Gemiddeld verbruik:1.515 m3 en 3.049 kwh
Populaire aanbiederNuon

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 300,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zuidveen?

We zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Zuidveen. Dat gaat van Budget Energie tot aanbieders zoals Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 55 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Weten welke organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zuidveen is? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Zuidveen, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van de keuzevakjes in de energievergelijker vind je zonder problemen een contract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zuidveen

 • Nuon: Hoge overstapkorting
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Toon; slim besparen
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: 100% Wind
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Goede cashback
 • Pure energie: Handige website
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2020)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder in Zuidveen is Enexis. Eveneens rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland valt onder gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten en cijfers Zuidveen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Regionummer: 0521
 • Aantal inwoners: 43333
 • Centrale postcode: 8343
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7334
 • Stroomtarief kwh: €0,2371
 • Gem. gasverbruik: 1.515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.049 kWh
energie-vergelijken-zuidveen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Zuidveen ligt dat gemiddeld op circa 1.515 m3 en 3.049 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle abonnementen bekijk jij voorwaarden aangaande soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Zuidveen, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Onder andere www.essent.nl of natuurlijk www.vrijopnaam.nl. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zuidveen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan ruim €365 korting realiseren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Zuidveen. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Zuidveen. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je betreffende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Bijv. Nuon, Vandebron en Innova energie. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door Energiehunter.nl bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.cleanenergy.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zuidveen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Zuidveen en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zuidveen

Tal van energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Zuidveen. Echter zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit Nederland”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Zuidveen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Steenwijkerland bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8343. Als bewoner van wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms vrij voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Overijssel energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Essent juli 2020.