Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wapserveen

Zonder problemen energie vergelijken in Wapserveen? Dankzij deze website achterhaal je overzichtelijk alle interessante aanbieders als bijv. Pure Energie en Energiedirect. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Wapserveen de beste deal heeft! Ook lees je op onze website bruikbare info over zaken als bijv. leveranciers en slimme thermostaten. Voorts geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Westerveld (www.gemeentewesterveld.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2020€0,7282
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2020€0,2131
Gemiddeld verbruik:1.642 m3 en 2.959 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 335,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Wapserveen?

We zien nogal wat energieleveranciers in Wapserveen. Dat loopt uiteen van Pure Energie tot en met Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 50 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wapserveen is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze handige vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wapserveen, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filteren in de tool bekijk je moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wapserveen

 • Nuon: Transparant en eerlijk
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Greenchoice: Online inzicht in verbruik
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: Uitstekende klantenservice
 • Energiedirect.nl: Korting voor trouwe klanten
 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • Oxxio: Goede welkomstkorting
 • Pure energie: Ook met zonnepanelen
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Delta: Altijd bereikbaar

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2020)

De producten van aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Wapserveen is Enexis. Daarnaast heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Westerveld valt onder gasregio 4, 8. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Informatie over Wapserveen

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Westerveld
 • Netnummer: 0521
 • Aantal bewoners: 18940
 • Postcodegebied: 8351
 • Wijk: Diever

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7282
 • Stroomtarief kwh: €0,2131
 • Gem. gasverbruik: 1.642 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.959 kWh
energie-vergelijken-wapserveen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Wapserveen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.642 m3 en 2.959 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement zoek je voorwaarden aangaande soort stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wapserveen, en de overstapbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.nuon.nl + www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Wapserveen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2020 kan tot wel €375 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina vind jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl raden aan: maak een sport van het overstappen in Wapserveen. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2020 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wapserveen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt je betreffende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Oxxio, Vandebron en ook Clean energie. Ook bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van deze website tref je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.mainenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wapserveen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wapserveen en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wapserveen

Het merendeel van de bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Wapserveen. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Wapserveen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Westerveld zien we meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8351. Als bewoner van wijk Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Drenthe de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Vandebron kosten.