Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Westerveld

Snel online energie vergelijken in Westerveld? Aan de hand van Energiehunter.nl check je eenvoudig alle erkende aanbieders zoals Essent en Eneco. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Westerveld voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker uitgebreide info over thema’s zoals de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westerveld (www.gemeentewesterveld.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,724
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,218
Gemiddeld verbruik: 1.710 m3 en 3.020 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersnaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 470,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Westerveld?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Westerveld. Van Pure Energie tot bijvoorbeeld Essent, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 50 energie aanbieders. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Ontdekken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westerveld is? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Westerveld, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker check je eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Westerveld

 • Vattenfall: Hoge welkomstbonus
 • Essent: Goede welkomstkorting
 • Eneco: Goede welkomstkorting
 • Greenchoice: Scherpe overstapkorting
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Eenvoudig verbruik inzien
 • Energiedirect.nl: Transparante prijzen
 • Engie: Goed voor milieu en portemonnee
 • Oxxio: Eigen account
 • Pure energie: Ook met zonnepanelen
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Met opties voor salderen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen augustus 2022)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder in Westerveld heet Enexis. Bovendien heeft de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Westerveld maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Westerveld

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Westerveld
 • Netnummer: 0521
 • Aantal bewoners: 18940
 • Hoofdpostcode: 8437
 • Veel gezochte wijk: Diever

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,724
 • Stroomtarief kwh: €0,218
 • Gem. gasverbruik: 1.710 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.020 kWh
energie-vergelijken-westerveld

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Westerveld is dit gemiddeld zo’n 1.710 m3 en 3.020 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het slim om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket zie jij details als soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Westerveld, en de overstapbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.vandebron.nl of natuurlijk www.innovaenergie.nl. Jouw nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Westerveld


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan wel €290 besparen. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigadvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: Houd de brievenbus dicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Westerveld. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Westerveld. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de toekomstige energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn Oxxio, GreenChoice en Huismerk energie. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.powerpeers.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Westerveld vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Westerveld en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Westerveld

Tal van energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Westerveld. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Westerveld vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Westerveld zien we steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8437. Als bewoner van wijk Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord kan je soms relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Drenthe helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Vattenfall pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente