Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Urk

Gemakkelijk energie vergelijken in Urk? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je probleemloos alle relevante energieleveranciers als bijv. Essent en Oxxio. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Urk de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op Energiehunter.nl praktische informatie over onderwerpen als stroomtarieven en verschillende contracttypes. Voorts geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Urk (www.urk.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,729
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,223
Gemiddeld verbruik: 880 m3 en 3.130 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn populaire energieleveranciers in Urk?

We zien nogal wat energieleveranciers in Urk. Dit loopt van Budget Energie tot Engie, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 40 bedrijven. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Urk voor jou is? Voer hieronderjouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze tarievencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Urk, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door jouw input in onze vergelijker achterhaalt men probleemloos een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Urk

 • Vattenfall: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: MijnBudgetEnergie account
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Goede overstapkorting
 • Oxxio: Online inzicht in verbruik
 • Pure energie: Scherpe overstapkorting
 • Powerpeers: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Delta: Hoge welkomstbonus

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen september 2021)

De voorwaarden van bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Urk betreft Liander. Eveneens neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar netwerk. Gemeente Urk hoort bij gasregio 1. Dat draait uit op een toeslag van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Urk

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Urk
 • Netnummer: 0527
 • Bewoners: 19987
 • Postcode: 8321
 • Veel gezochte wijk: Urk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,729
 • Stroomtarief kwh: €0,223
 • Gem. gasverbruik: 880 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.130 kWh
energie-vergelijken-urk

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Urk is dit gemiddeld zo’n 880 m3 & 3.130 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details dragen bij aan het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle grote leveranciers en contracten. Van alle abonnementen achterhaal jij data als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Urk, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.oxxio.nl en ook www.mainenergie.nl. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Urk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan wel €295 bonus betekenen. Evenwel, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Urk. In dat geval bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Urk. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de nieuwe energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste partij. Bedrijven als Engie, Budget Energie + Allure energie. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eon.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Urk vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Urk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Urk

Veel energiemaatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Urk. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Urk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Urk zien we allerlei projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8320, 8321, 8322. Wanneer je woont in wijk Urk kan je soms heel gunstig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Flevoland energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Pure Energie pakketten.