Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ooststellingwerf

Gemakkelijk energie vergelijken in Ooststellingwerf? Dankzij de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan Pure Energie & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ooststellingwerf de laagste prijs biedt. Daarbij tref je via de energievergelijker uitgebreide informatie over items zoals stroomtarieven en verschillende contractsoorten. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Ooststellingwerf (www.ooststellingwerf.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,722
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,216
Gemiddeld verbruik:1.676 m3 en 2.959 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 255,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Ooststellingwerf?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Ooststellingwerf. Dat loopt van NLE tot Nuon, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 45 energieleveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context biedt onze tool de oplossing. Weten welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ooststellingwerf voor jou is? Voer eenvoudig jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ooststellingwerf, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filters in onze vergelijker check je zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ooststellingwerf

 • Nuon: Ook voor stadswarmte
 • Essent: Hulp bij besparing
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Scherpe korting
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Online grip op je kosten
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Goede overstapkorting
 • Powerpeers: Exclusieve kortingen
 • Delta: Energie uit Zeeland

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen december 2019)

De condities van aanbieders en de prijzen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Ooststellingwerf betreft Enexis. Vervolgens verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Ooststellingwerf hoort bij gasregio 4, 8. Dat resulteert in een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Ooststellingwerf

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Ooststellingwerf
 • (Regio) nummer: 0516
 • Aantal inwoners: 25571
 • Postcode: 8434
 • Populaire wijk: Oosterwolde

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,722
 • Stroomtarief kwh: €0,216
 • Gem. gasverbruik: 1.676 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.959 kWh
energie-vergelijken-ooststellingwerf

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ooststellingwerf is het gemiddelde verbruik ong. 1.676 m3 plus 2.959 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle contracten lees je gegevens over soort energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Ooststellingwerf, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energieleverancier. Onder andere www.energiedirect.nl + www.allure-energie.nl. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Ooststellingwerf


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan wel €320 besparen. Desondanks, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op deze pagina check jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ooststellingwerf. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is de stelregel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ooststellingwerf. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je aanstaande organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Zoals Eneco, GreenChoice en ook Huismerk energie. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website ontdek je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.cleanenergy.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ooststellingwerf vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ooststellingwerf en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Ooststellingwerf

Een groot deel van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Ooststellingwerf. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Ooststellingwerf vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Ooststellingwerf kennen we verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8434. In wijk Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha kan je vaak zeer betaalbaar meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Drenthe volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over NLE.


Alle plaatsen in deze gemeente