Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Eesveen

Op je gemak energie vergelijken in Eesveen? Middels Energiehunter.nl tref je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent & Oxxio. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Eesveen voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over thema’s als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7338
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2375
Gemiddeld verbruik:1.441 m3 en 3.173 kwh
Populaire aanbiederNuon

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn goede energieleveranciers in Eesveen?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Eesveen. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot en met Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 55 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eesveen is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze prijzencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Eesveen, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! D.m.v selecties maken in de energievergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Eesveen

 • Nuon: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Budget Energie: Hoge korting
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Engie: Eigen account
 • Oxxio: Gemiddelde review: 7,1
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Hoge welkomstbonus
 • Delta: Aantrekkelijke overstapkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2020)

De aansluitingen van leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net hanteert weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder in Eesveen heet Enexis. Daarnaast neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland hoort bij gasregio 4, 8. Dat betekent een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Eesveen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Regionummer: 0521
 • Bewoners: 43333
 • Hoofdpostcode: 8347
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7338
 • Stroomtarief kwh: €0,2375
 • Gem. gasverbruik: 1.441 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.173 kWh
energie-vergelijken-eesveen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Eesveen is dat gemiddeld 1.441 m3 en nog eens 3.173 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Inzake contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen tref jij info als herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Eesveen, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die past bij jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.oxxio.nl en ook www.eon.nl. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Eesveen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan soms wel €250 besparen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bieden wij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Eesveen. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Eesveen. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert de toekomstige leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare aanbieder. Zoals Essent, NLE en HVC. Daarna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via Energiehunter.nl achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.oxxio.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Eesveen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Eesveen en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Eesveen

Het gros van de energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Eesveen. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit Nederland”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Eesveen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Steenwijkerland bestaan er vele initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8347. Wanneer je woont in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Engie juli 2020.