Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Blokzijl

Zonder problemen energie vergelijken in Blokzijl? Geholpen door www.energiehunter.nl achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Pure Energie en Oxxio. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Blokzijl de beste deal heeft! Daarnaast check je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als onderwerpenen salderen. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7340
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2377
Gemiddeld verbruik:1.470 m3 en 3.237 kwh
Populaire aanbiederNuon

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Blokzijl?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Blokzijl. Dat gaat van Budget Energie tot aanbieders zoals Essent, er zijn opties bij de vleet. Vandaag tellen we ruim 60 leveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blokzijl voor jou is? Voer gelijk de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de vergelijkingstool vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Blokzijl, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool checken jullie gemakkelijk een product dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Blokzijl

 • Nuon: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Met slimme thermostaat
 • Eneco: Goede overstapkorting
 • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Verschillende termijnen
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Hoge welkomstkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen december 2019)

De pakketten van maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Blokzijl is Enexis. Daarnaast heeft de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland valt onder gasregio 4, 8. Dat draait uit op een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Blokzijl

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Net) nummer: 0527
 • Inwoners: 43333
 • Postcode: 8356
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7340
 • Stroomtarief kwh: €0,2377
 • Gem. gasverbruik: 1.470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.237 kWh
energie-vergelijken-blokzijl

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Blokzijl bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.470 m3 en 3.237 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaal is het verstandig om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk pakket check je data aangaande herkomst energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Blokzijl, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie kortingsactie gespot? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.delta.nl of www.mainenergie.nl. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Blokzijl


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €350 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Blokzijl. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Blokzijl. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de gekozen energie-aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem de beste partij. Denk aan Nuon, Budget Energie of natuurlijk HVC. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.nle.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Blokzijl vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Blokzijl en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Blokzijl

Een aanzienlijk deel van de organisaties faciliteren onderhand groene stroom in Blokzijl. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Blokzijl vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Steenwijkerland onderscheiden we vele activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8356. In en rondom wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms met financiële bonussen deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bezoek ook Pure Energie december 2019.