Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nederland

Op je gemak energie vergelijken in Nederland? Aan de hand van onze website achterhaal je eenvoudig alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn GreenChoice & Vandebron. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Nederland prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je op onze website praktische informatie over topics als o.a. leveranciers en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7342
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2379
Gemiddeld verbruik:1.500 m3 en 2.988 kwh
Populaire aanbiederNuon

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 295,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Nederland?

Wij zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nederland. Van NLE tot en met Energiedirect, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 60 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nederland is in december 2019? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Toch, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Nederland, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties maken in de vergelijkingstool bekijk jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nederland

 • Nuon: Goede overstapkorting
 • Essent: Thuisvoordeel
 • Eneco: Hoge cashback
 • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
 • Budget Energie: Eigen account
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Online grip op je kosten
 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Hoge overstapbonus

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen december 2019)

De condities van bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder in Nederland heet Enexis. Vervolgens hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland vinden we terug in gasregio 4, 8. Dat resulteert in een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Nederland

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Regio) nummer: 0527
 • Inwoners: 43333
 • Hoofdpostcode: 8362
 • Populaire wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7342
 • Stroomtarief kwh: €0,2379
 • Gem. gasverbruik: 1.500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.988 kWh
energie-vergelijken-nederland

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Nederland is het gemiddelde verbruik ong. 1.500 m3 plus 2.988 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk contract bekijk jij info als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Nederland, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.budgetenergie.nl of www.unitedconsumers.com. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nederland


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan soms wel €365 voordeel geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder profiteer je van 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Nederland. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Nederland. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt jouw nieuwe aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste energieaanbieder. Zoals Engie, NLE en Energieflex. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van Energiehunter.nl vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.fenor.nl, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nederland vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nederland en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Nederland

Veel energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Nederland. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan het filter “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Nederland vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland zien we steeds meer stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8362. Wanneer je woont in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms zeer betaalbaar participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Overijssel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Budget Energie december 2019.