Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Blankenham

Direct energie vergelijken in Blankenham? Via Energiehunter.nl achterhaal je supersnel alle beschikbare aanbieders als bijv. Essent en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Blankenham de beste deal heeft! Bovendien check je op deze pagina waardevolle info over zaken als stroomtarieven en salderen. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7345
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2382
Gemiddeld verbruik:1.411 m3 en 3.080 kwh
Populaire aanbiederNuon

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 320,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Blankenham?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Blankenham. Dat loopt van Powerpeers tot en met Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 60 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blankenham is in juli 2020? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van de vergelijkingstool check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Blankenham, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker bekijk jij gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Blankenham

 • Nuon: Goede korting
 • Essent: Speciale Essent App
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Ook flexibele prijzen
 • Budget Energie: Scherpe welkomstkorting
 • NLE: Meerdere contracten
 • Energiedirect.nl: Duidelijke website
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Powerpeers: Ook modelcontracten
 • Delta: Eigen account

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2020)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de tarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder in Blankenham is Enexis. Vervolgens verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland valt onder gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Blankenham

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Net) nummer: 0527
 • Inwoners: 43333
 • Centrale postcode: 8373
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7345
 • Stroomtarief kwh: €0,2382
 • Gem. gasverbruik: 1.411 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.080 kWh
energie-vergelijken-blankenham

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Blankenham bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.411 m3 + 3.080 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen achterhaal je informatie m.b.t. soort stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Blankenham, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieder beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.energiedirect.nl en www.qwint.nl. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Blankenham


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan soms wel €335 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl vinden: maak een sport van het overstappen in Blankenham. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Blankenham. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt je aankomende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare aanbieder. Populaire bedrijven zijn Nuon, Delta en Vrijopnaam. Tevens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.allure-energie.nl, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Blankenham vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Blankenham en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Blankenham

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Blankenham. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Blankenham vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland bestaan er meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8373. Wanneer je woont in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms heel gunstig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over NLE juli 2020.