Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wetering

Gemakkelijk energie vergelijken in Wetering? Aan de hand van deze website check je snel en simpel alle grote aanbieders zoals GreenChoice & Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Wetering de laagste prijs hanteert. Tevens vind je op deze pagina praktische informatie over zaken als bijv. verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7343
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2380
Gemiddeld verbruik:1.515 m3 en 3.018 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 405,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Wetering?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wetering. Van Budget Energie tot bijvoorbeeld Oxxio, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 55 aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Uitzoeken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wetering voor jou is? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energietarievenvergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wetering, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van jouw input in de tool checken jullie verrassend eenvoudig een energiecontract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wetering

 • Nuon: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Scherpe korting
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Goede korting
 • NLE: Energie in begrijpelijke taal
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Scherpe welkomstbonus
 • Oxxio: Ook flexibele prijzen
 • Pure energie: Online account
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Energie uit Zeeland

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen december 2019)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Wetering is Enexis. Daarbij gebruikt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland is ingedeeld in gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Wetering

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Regionummer: 0521
 • Inwoners: 43333
 • Postcodegebied: 8363
 • Populaire wijk: Stad-Steenwijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7343
 • Stroomtarief kwh: €0,2380
 • Gem. gasverbruik: 1.515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.018 kWh
energie-vergelijken-wetering

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Wetering is dat gemiddeld 1.515 m3 + 3.018 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In de regel is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk contract vind je details met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wetering, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire korting gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.powerpeers.nl of www.hvcgroep.nl. De nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wetering


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan meer dan €335 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: neem een energiezuinige airco

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Wetering. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Wetering. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert je nieuwe gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan Essent, GreenChoice en ook Fenor. Hierna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.nl check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.innovaenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage kosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wetering vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wetering en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wetering

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Wetering. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Wetering vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Steenwijkerland zien we allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8363. In huizenbezitter in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Vandebron december 2019.