Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Scheerwolde

Zonder problemen energie vergelijken in Scheerwolde? Via deze website ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. GreenChoice & Engie. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Scheerwolde de laagste prijs hanteert. Verder check je op onze website waardevolle info over zaken als energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7344
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2381
Gemiddeld verbruik:1.530 m3 en 3.049 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 375,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn populaire energieleveranciers in Scheerwolde?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Scheerwolde. Dat gaat van Powerpeers tot een speler als Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In december 2019 kun je kiezen uit circa 55 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Achterhalen welke leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Scheerwolde is? Voer hieronderjouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Scheerwolde, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in de prijzenvergelijker zoek je probleemloos een energiecontract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Scheerwolde

 • Nuon: Eigen mobiele app
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Ook met zonnepanelen
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Online facturen bekijken
 • Energiedirect.nl: Meerdere contracten
 • Engie: Scherpe welkomstbonus
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Aantrekkelijke overstapkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen december 2019)

De voorwaarden van energie-organisaties en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Scheerwolde is Enexis. Eveneens gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dat betekent een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Scheerwolde

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Regio) nummer: 0521
 • Inwoners: 43333
 • Postcodegebied: 8371
 • Populaire wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7344
 • Stroomtarief kwh: €0,2381
 • Gem. gasverbruik: 1.530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.049 kWh
energie-vergelijken-scheerwolde

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Scheerwolde ligt dat gemiddeld op circa 1.530 m3 + 3.049 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Bij alle pakketten bekijk je informatie over herkomst energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Scheerwolde, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.eneco.nl of natuurlijk www.fenor.nl. Jouw aanstaande energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Scheerwolde


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €375 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina tref je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigadvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Scheerwolde. Daarna is de besparing het grootst. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En soms beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Scheerwolde. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Denk aan Engie, Budget Energie en ook E-on. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.fenor.nl, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Scheerwolde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Scheerwolde en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Scheerwolde

Een groot deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Scheerwolde. Toch zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Scheerwolde vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Steenwijkerland zien we steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8371. Wanneer je woont in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je vaak met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Powerpeers december 2019.