Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oldemarkt

Op je gemak energie vergelijken in Oldemarkt? Aan de hand van deze website doorzoek je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Essent & Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Oldemarkt de laagste prijs biedt. Bovendien verzamel je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als bijv. onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7347
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2384
Gemiddeld verbruik:1.441 m3 en 3.142 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 375,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn populaire energieleveranciers in Oldemarkt?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Oldemarkt. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot bijvoorbeeld Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig tellen we ruim 60 aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Enexis. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Weten welke organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oldemarkt is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een storing, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! D.m.v onze prijzencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Oldemarkt, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filteren in de vergelijkingstool ontdek jij verrassend eenvoudig een product dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Oldemarkt

 • Nuon: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Essent: Online account
 • Eneco: Goede korting
 • Greenchoice: Altijd bereikbaar
 • Budget Energie: Telefonisch contact
 • NLE: Verschillende termijnen
 • Energiedirect.nl: Transparante prijzen
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Overzichtelijke contracten
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Goede welkomstbonus

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2020)

De condities van energie-organisaties en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Oldemarkt heet Enexis. Bovendien rekent de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transporteren van het gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland hoort bij gasregio 4, 8. Dit houdt in een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Oldemarkt

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7347
 • Stroomtarief kwh: €0,2384
 • Gem. gasverbruik: 1.441 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.142 kWh
energie-vergelijken-oldemarkt

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Oldemarkt ligt dat gemiddeld op circa 1.441 m3 en 3.142 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement zie jij voorwaarden met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oldemarkt, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.powerpeers.nl of natuurlijk energie.vanons.org. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oldemarkt


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan ruim €335 opleveren. Echter, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Oldemarkt. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Oldemarkt. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de gekozen energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Eneco, Budget Energie en ook Huismerk energie. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.cleanenergy.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oldemarkt vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oldemarkt en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Oldemarkt

De meeste energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Oldemarkt. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Oldemarkt vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland zien we nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8375. In huizenbezitter in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je wellicht met financiële bonussen meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Nuon afsluiten in juli 2020.