Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Kuinre

Op je gemak energie vergelijken in Kuinre? Middels onze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn NLE & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Kuinre de scherpste prijs kan bieden. Tevens check je op deze pagina handige informatie over thema’s als leveranciers en verschillende contracttypes. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7346
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2383
Gemiddeld verbruik:1.426 m3 en 3.111 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Kuinre?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kuinre. Van GreenChoice tot aan Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2020 moet je een keuze maken uit ruim 50 aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via het netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kuinre voor jou is? Vul vlug jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Toch, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze tarievencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kuinre, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kuinre

 • Nuon: Diverse looptijden
 • Essent: Hoge overstapbonus
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Scherpe overstapkorting
 • NLE: Uitstekende klantenservice
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Oxxio: Goede overstapkorting
 • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2020)

De aansluitingen van organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Kuinre is Enexis. Bovendien gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het “vervoer” van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland behoort tot gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Kuinre

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Net) nummer: 0527
 • Aantal bewoners: 43333
 • Postcodegebied: 8374
 • Lokale wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7346
 • Stroomtarief kwh: €0,2383
 • Gem. gasverbruik: 1.426 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.111 kWh
energie-vergelijken-kuinre

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Kuinre is het gemiddelde verbruik ong. 1.426 m3 en 3.111 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In algemene zin kan het uit om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal jij informatie over soort stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kuinre, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire actie beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.vandebron.nl en ook www.vrijopnaam.nl. De nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Kuinre


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan soms wel €325 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktisch advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaaradvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kuinre. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Vaak vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En soms wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Kuinre. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aanstaande gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Onder andere Essent, Powerpeers en HVC. Bij de volgende stap selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.nl vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.hvcgroep.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Kuinre vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kuinre en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Kuinre

Bijna alle aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Kuinre. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Kuinre vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Steenwijkerland bestaan er verscheidene projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8374. In huizenbezitter in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Essent afsluiten in juli 2020.