Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Paasloo

Meteen energie vergelijken in Paasloo? Met behulp van www.energiehunter.nl tref je eenvoudig alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan NLE en Oxxio. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Paasloo de scherpste prijs kan bieden. Ook bekijk je op onze website uitgebreide info over thema’s als de netbeheerder en handige bespaartips. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7350
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2387
Gemiddeld verbruik:1.485 m3 en 3.237 kwh
Populaire aanbiederNuon

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!Wat zijn populaire energieleveranciers in Paasloo?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Paasloo. Dit loopt van NLE tot en met Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2020 kan je kiezen uit om en nabij 50 leveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Paasloo is op dit moment? Geef gelijk jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Paasloo, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool achterhaalt men verrassend eenvoudig een product dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Paasloo

 • Nuon: Aantrekkelijke cashback
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Scherpe korting
 • Greenchoice: Echte groene stroom
 • Budget Energie: Online facturen bekijken
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Beste klantadviseurs
 • Engie: Online grip op je kosten
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Inzicht in energiegebruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2020)

De condities van gas en stroom bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Paasloo betreft Enexis. Bovendien calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Steenwijkerland valt onder gasregio 4, 8. Dit houdt in een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Informatie over Paasloo

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Netnummer: 0561
 • Aantal inwoners: 43333
 • Postcodegebied: 8378
 • Lokale wijk: Stad-Steenwijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7350
 • Stroomtarief kwh: €0,2387
 • Gem. gasverbruik: 1.485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.237 kWh
energie-vergelijken-paasloo

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Paasloo bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.485 m3 plus 3.237 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Omtrent prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement zie jij info m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Paasloo, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.nuon.nl + www.mainenergie.nl. De gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Paasloo


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan soms wel €275 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Paasloo. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Paasloo. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de geselecteerde energie-aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste partij. Zoals Eneco, GreenChoice of Fenor. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.greenchoice.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Paasloo vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Paasloo en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Paasloo

Het merendeel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Paasloo. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Paasloo vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Steenwijkerland bestaan er tegenwoordig meerdere plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8378. Wanneer je woont in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Overijssel energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over Engie afsluiten in juli 2020.