Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ossenzijl

Op je gemak energie vergelijken in Ossenzijl? Geholpen door onze website achterhaal je gemakkelijk alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld NLE en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Ossenzijl de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je via de energievergelijker bruikbare informatie over topics zoals tarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Ook vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7348
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2385
Gemiddeld verbruik:1.455 m3 en 3.173 kwh
Populaire aanbiederNuon

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 445,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn goede energieleveranciers in Ossenzijl?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ossenzijl. Van GreenChoice tot bijvoorbeeld Oxxio, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 50 energie aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Bekijken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ossenzijl is voor jouw verbruik? Voer hieronderjouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Middels onze prijzencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ossenzijl, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij jouw input in de tarievenvergelijker detecteert men eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ossenzijl

 • Nuon: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Scherpe korting
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Aantrekkelijke korting
 • NLE: Overzichtelijke contracten
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Transparante prijzen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2020)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Ossenzijl heet Enexis. Ook gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas over het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dit houdt in een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Ossenzijl

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Regio) nummer: 0561
 • Bewoners: 43333
 • Centrale postcode: 8376
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7348
 • Stroomtarief kwh: €0,2385
 • Gem. gasverbruik: 1.455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.173 kWh
energie-vergelijken-ossenzijl

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Ossenzijl bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.455 m3 & 3.173 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Van alle contracten check je informatie met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ossenzijl, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Bijv. www.engie.nl en ook www.mainenergie.nl. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ossenzijl


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan meer dan €380 bonus betekenen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigtip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ossenzijl. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ossenzijl. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt je toekomstige energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste partij. Zoals Engie, Powerpeers of Huismerk energie. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.delta.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ossenzijl vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ossenzijl en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Ossenzijl

Een groot deel van de aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Ossenzijl. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit Nederland”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Ossenzijl vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Steenwijkerland bestaan er tegenwoordig diverse plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8376. In de buurt van wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Eneco afsluiten in juli 2020.