Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Kalenberg

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Kalenberg? Via onze website doorzoek je eenvoudig alle interessante aanbieders als o.a. Pure Energie en Vandebron. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Kalenberg de beste deal heeft! Daarbij vind je op deze website bruikbare info over onderwerpen als bijvoorbeeld de netbeheerder en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7349
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2386
Gemiddeld verbruik:1.470 m3 en 3.205 kwh
Populaire aanbiederNuon

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 340,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenWat zijn populaire energieleveranciers in Kalenberg?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Kalenberg. Dat loopt uiteen van Vandebron tot een speler als Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 60 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kalenberg is in juli 2020? Voer gelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze vergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Kalenberg, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties maken in de tool vind je verrassend eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Kalenberg

 • Nuon: Scherpe overstapbonus
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Scherpe welkomstkorting
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Online grip op je kosten
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstbonus
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2020)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder in Kalenberg heet Enexis. Bovendien verwerkt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Steenwijkerland valt onder gasregio 4, 8. Dat betekent een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Kalenberg

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • Regionummer: 0521
 • Aantal inwoners: 43333
 • Hoofdpostcode: 8377
 • Lokale wijk: Stad-Steenwijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7349
 • Stroomtarief kwh: €0,2386
 • Gem. gasverbruik: 1.470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.205 kWh
energie-vergelijken-kalenberg

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Kalenberg bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.470 m3 en 3.205 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In de regel loont het om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij elk contract check je informatie zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Kalenberg, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energieleverancier. O.a. www.delta.nl of natuurlijk www.huismerkenergie.nl. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Kalenberg


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan ruim €390 opleveren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hierna lees jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kalenberg. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Kalenberg. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de nieuwe energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem een beschikbare energieaanbieder. Denk aan Nuon, Vandebron + Anode energie. Tevens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.nle.nl, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Kalenberg vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kalenberg en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Kalenberg

Een groot deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Kalenberg. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Kalenberg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Steenwijkerland kennen we allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8377. In en rondom wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je steeds vaker relatief goedkoop meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bezoek ook Energiedirect afsluiten in juli 2020.