Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wanneperveen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wanneperveen? Met behulp van deze website ontdek je snel en simpel alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn NLE en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Wanneperveen de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op Energiehunter.nl waardevolle informatie over zaken als bijv. maatschappijen en uitleg over jouw energierekening. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7292
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2329
Gemiddeld verbruik:1.426 m3 en 2.988 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wanneperveen?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Wanneperveen. Dit loopt van GreenChoice tot bijvoorbeeld Oxxio, er zijn opties bij de vleet. Vandaag tellen we ruim 55 energieleveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de leidingen van Enexis. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wanneperveen is? Vul vlug de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wanneperveen, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de tarievenvergelijker achterhaalt men eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wanneperveen

 • Nuon: Vaste energieprijzen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Windvangers
 • Budget Energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Transparant en eerlijk
 • Engie: Online grip op je kosten
 • Oxxio: Grip op verbruik en de kosten
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Delta: Eigen account

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2020)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Wanneperveen betreft Enexis. Daarbij rekent de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland vinden we terug in gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Wanneperveen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Net) nummer: 0522
 • Aantal inwoners: 43333
 • Postcodegebied: 7946
 • Populaire wijk: Stad-Steenwijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7292
 • Stroomtarief kwh: €0,2329
 • Gem. gasverbruik: 1.426 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.988 kWh
energie-vergelijken-wanneperveen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Wanneperveen is dat gemiddeld 1.426 m3 en 2.988 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze details hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Omtrent prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Meestal is het slim om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk pakket lees je specificaties m.b.t. herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wanneperveen, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.pure-energie.nl + www.fenor.nl. Jouw aanstaande maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wanneperveen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan ruim €375 winst geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Wanneperveen. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wanneperveen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je toekomstige energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Energiedirect, Delta + Energie VanOns. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.leonzeewolde.nl, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wanneperveen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wanneperveen en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wanneperveen

Veel energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Wanneperveen. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Wanneperveen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Steenwijkerland bestaan er tegenwoordig diverse projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7946. In wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Pure Energie tarieven.