Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Stuifzand

Direct energie vergelijken in Stuifzand? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn NLE en Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Stuifzand voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vind je op Energiehunter.nl praktische informatie over items als stroomtarieven en de slimme meter. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Hoogeveen (www.hoogeveen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7263
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2112
Gemiddeld verbruik:1.779 m3 en 2.989 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 200,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWelke energieleverancier kiezen in Stuifzand?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Stuifzand. Van Vandebron tot aanbieders zoals Essent, de keuze is enorm. In december 2019 moet je een keuze maken uit ruim 60 leveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Weten welke organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stuifzand is voor jouw situatie? Geef vlug jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze vergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Stuifzand, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van keuzes in de tool detecteer jij simpel en snel een overeenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Stuifzand

 • Nuon: Diverse looptijden
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Scherpe korting
 • NLE: Altijd scherpe acties
 • Energiedirect.nl: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Altijd scherpe acties
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen december 2019)

Het aanbod van leveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Stuifzand heet Enexis. Tevens gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Hoogeveen behoort tot gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Informatie over Stuifzand

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Hoogeveen
 • Regionummer: 0528
 • Inwoners: 55240
 • Postcodegebied: 7934
 • Lokale wijk: Hoogeveen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7263
 • Stroomtarief kwh: €0,2112
 • Gem. gasverbruik: 1.779 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.989 kWh
energie-vergelijken-stuifzand

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Stuifzand ligt dat gemiddeld op circa 1.779 m3 & 2.989 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende energieleveranciers. Van alle pakketten tref jij voorwaarden aangaande type energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Stuifzand, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele leverancier tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.powerpeers.nl of www.unitedconsumers.com. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Stuifzand


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €345 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Stuifzand. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Stuifzand. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de aanstaande energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste energiemaatschappij. Denk aan Engie, Powerpeers en ook Qwint. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Via Energiehunter.nl bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.hvcgroep.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Stuifzand vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Stuifzand en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Stuifzand

Bijna alle aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Stuifzand. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Stuifzand vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Hoogeveen zijn er allerlei activiteiten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7934. In en rondom wijk Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Drenthe de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Eneco prijzen.